Christian Dior i Salvador Dalí van començar la seva relació personal i professional a principis dels anys 20, quan Dior era galerista i exposava sovint les obres de Dalí. Per desgracia la crisi del 29 va afectar greument el mercat de l’art i Dior va tancar definitivament la seva galeria l’any 1934.

Galeria de Dior l’any 1933

Malgrat que la relació professional es va trencar a causa de la crisi econòmica, podem entreveure una gran amistat o com a mínim molta admiració per part del modista cap al geni català, tal i com ho demostra el vestit “Dalí” de la col·lecció tardor/hiern de 1949.

Vestit “Dalí” de Christian Dior.

L’any 1951 es retroben, quan tots dos ja son autèntics estrelles a nivell mundial.El retrobament va ser possible gràcies a l’aristòcrata espanyol Carlos de Bestegui, qui va encarregar uns vestits al modista per a un ball de disfresses al Palcio Labia a Vencia.

Anys mes tard tots dos s’unirien en un projecte de moda futurista, on van crear un complex vestit per l’any 2045.

Disseny de Dior i Dalí per l’any 2045.

L’any 1982, Gala, musa i companya de Salvador Dalí va morir als 88 anys. Clienta habitual de la casa d’Alta Costura Dior els seus vestits van quedar exposats des d’aquest moment a les habitacions del castell de Pubol. L’ únic vestit que no va poder quedar exposat va ser un vestit vermell de Dior Alta Costura que Salvador Dalí va escollir personalment perquè la seva musa el lluís al seu últim viatge.

Dior i Dalí en un restaurant de Barcelona l’any 1956.

Si voleu conèixer més sobre el geni Dalí podeu visitar la pròxima exposició retrospectiva que el Museu Reina Sofía de Madrid li dedicarà des del 24 d’abril al 2 de setembre de 2013.

I si vols conéixer les col·leccions de maquillatge i perfums de Dior vine a les Perfumeries Marfil, on t’ho explicarem tot!