La primera botiga Marfil va ser inaugurada el dia 1 de desembre de 1941 al carrer Gavatxons, 3 de Terrassa pel Sr. Miquel Massanés (químic de professió) que, com a primera intenció, volia instal·lar una fàbrica de productes de perfumeria i cosmètica. En aquella època, passada ja la guerra, era difícil aconseguir permisos per instal·lar indústries a Catalunya i va ser per aquest motiu, que la idea de la fàbrica va quedar-se en una botiga.

Els primers productes que s’hi venien van ser colònies, curiosament, a granel i que fabricava el mateix Sr. Massanés a la rebotiga.  La gent hi anava amb l’ampolleta i se li omplien 3 onzes (100 grams). També llavors, va aparèixer la colònia MARFIL creada pel Sr.Miquel, i  pastilles de sabó, pasta de dents, massatges Floïd…

El relleu del negoci el va agafar la seva filla, Anna Maria, a la que posteriorment van associar-s’hi les seves nétes, Mireia i Núria Llonch.

Va passar el temps, i amb ganes d’ampliar el negoci, es va inaugurar, el 25 de novembre de 1980, la segona botiga al Raval de Montserrat 68. La tercera va ser  al carrer Gutenberg 32, el 6 de novembre de 1987 i la quarta al Portal de San Roc 62 el 28 de novembre de 1998.

I aquí estem nosaltres amb molta il·lusió continuant el negoci familiar.